Breda McQuaid

Mijn naam is Breda McQuaid. Oorspronkelijk ben ik afkomstig uit Ierland, maar leef al sinds 22 jaar in Belgïe. Ik ben getrouwd en heb 4 kinderen. Mijn Nederlands is goed, maar niet perfect ! 

Ik ben een gediplomeerd verpleegkundige. Ik heb in Londen opleiding gevolgd, gespecialiseerd in spoed en was als hoofdverpleegkundige van een spoedafdeling gedurende 6 jaar werkzaam in het zeer drukke Londen.

Toen onze kinderen naar school gingen, besloot ik om te kijken hoe ik mijn passie in het leven kon verderzetten, zorgen voor mensen. Ik heb eerst mijn Diploma in Voetreflextherapie verworven, en heb me zeer snel daarna gekwalificeerd als Bowen Therapeut www.bowenbelgium.be.
Ik heb de afgelopen 12 jaar regelmatig mijn kennis bijgewerkt door veel cursussen bij te wonen, met een uitgebreide training in Bowen door vele lesgevers van over de hele wereld. Mijn voornemen om mijn cliënten zo goed mogelijk te helpen is altijd mijn hoofdgedachte. Ik heb Anatomy in Motion gestudeerd www.findingcenter.co.uk, Donna Eden Energy Medicine www.innersource.net, Body Mind Work www.bodymindworkers.com en ben recentelijk begonnen met het bestuderen van een opwindende litteken verminderingstechniek die ik zal aanbieden zowel als behandeling en om te bestuderen in de komende maanden.

Ik werk als hoofd van de medische afdeling van de plaatselijke voetbalclub, en biedt ondersteuning en herstel na blessures met al mijn expertise hierboven beschreven, met ook aandacht voor blessurepreventie en het ondersteunen van al onze studenten in hun studies en emoties wanneer dat nodig is. Ik werk ook vrijwillig op scholen waar ondersteuning nodig is met behulp van De Hudson Mind Process. Dit is een sponsorschap dat ik aanbied, geïnspireerd door iets dat aan de muur hing van de oefenruimte van Thomas Ambrose Bowen (1916-1982).

Ik verwacht dat ik deze wereld slecht één keer zal passeren : Elke goede zaak die ik kan doen of elke vriendelijkheid die ik aan een medemens kan laten zien, laat me het nu doen. Laat mij het niet uitstellen of verwaarlozen, want ik zal deze weg niet opnieuw passeren.

Ik ben gepassioneerd over het helpen van anderen en met deze hoogste intentie blijf ik groeien, maak ik fouten, neem ik ze als een leerproces, zoek ik elke kans om het leven ten volle te leven met het besef dat ik deze weg slechts één keer passeer!